A kurva, a szájsebész és a miniszterelnök

2011.01.21. 00:21 Módosítva: 2011.01.21. 00:22
Minden eddiginél súlyosabb botrány van kialakulóban Silvio Berlusconi olasz miniszterelnök körül, akit az ügyészség zsarolással gyanúsít, illetve azzal, hogy fiatalkorú prostituált szolgáltatásait vette igénybe. A nyomozati iratok szerint Berlusconi villájában rendszeresen tucatnyi prostituált szórakoztatta a vendégeket, a miniszterelnök pedig egy fiatalkorú, illegális bevándorló prostituálttal került közelebbi viszonyba. A lány érdekében még a rendőrségnek is hazudott egyszer.
Karima el-Marufg
Karima el-Marufg

"Egy ujjal sem ért hozzám" – állítja Silvio Berlusconi olasz miniszterelnökről a most 18 éves marokkói hastáncosnő és olaszországi illegális bevándorló. "Amikor elmondtam neki, hogy 17 éves vagyok, azt mondta, hogy a múltban már volt baja kiskorúakkal és nem akarja, hogy az megismétlődjön" – nyilatkozta El-Marug, aki Olaszországban Ruby Rubacuori (Szívtipró Ruby) néven ismert konzumhölgy, a legújabb Berlusconi-botrány főszereplője.

Bár a lány most nyilatkozataiban azt állítja, sosem feküdt le a nőügyeiről ismert olasz miniszterelnökkel, az ügyben nyomozó milánói ügyészség birtokába került hangfelvételek másról tanúskodnak.

Ezeken szexről – legalábbis el-Marug kapcsán – nem tesznek említést, de a lány az egyik lehallgatott beszélgetésben arról mesél barátnőjének, hogy az ügy nyilvánosságra kerülése után ötmillió eurót kért Berlusconitól, aki "megígérte, hogy minden pénzt megad, de a lényeg, hogy hallgassak, rejtsek el mindent és ne válaszoljak a kérdésekre".

Kérdések pedig lennének. Az ügyészség szerint el-Marug tavaly tavasszal, még fiatalkorúként részt vett Berlusconi egyik partiján, ahol saját bevallása szerint is 7000 eurót, egy nyakláncot és egy Audit kapott a miniszterelnöktől, akinek – legalábbis el-Marug vallomása szerint – megesett a szíve a nehéz sorsú, Olaszországban amúgy illegálisan tartózkodó fiatal prostituálton.

Berlusconi annyira szívén viselte a lány sorsát, hogy amikor a milánói rendőrség lopás gyanújával őrizetbe vette, személyesen járt közbe szabadon engedéséért. A Daily Mail értesülései szerint Berlusconi azt hazudta a rendőröknek, hogy a lány Hoszni Mubarak egyiptomi elnök unokája, és óriási diplomáciai botrányt okozna a letartóztatása. A lányt elengedték és Nicole Minetti gondjaira bízták.

Minetti fontos szereplője a történetnek. A brit–olasz kettős állampolgárságú egykori szájsebész igazi villámkarriert futott be azután, hogy helyrerakta Berlusconi fogsorát. Berlusconit 2009. december 13-án dobta meg egy tiltakozó a milánói dóm másával.

olasz merenylo2

A sikeres műtét óta Minetti belépett Berlusconi pártjába és helyi képviselő lett Milánóban. Ám az ügyészség szerint ennél fontosabb szerepe is volt, a gyanú szerint ő szervezi a lányokat Berlusconi legendás partijaira.

A partikról kiszivárgó részleteket az olasz sajtó mindig alaposan feldolgozza, de a mostani nyomozás során lehallgatott beszélgetések szerint a valóság még a hírekben szereplő történeteknél is durvább. "Vagy mindent bevállalsz, vagy ülhetsz is a taxiba. Igazi kupleráj, Berlusconi minden lány fenekét fogdossa. Sokkal rosszabb, mint ahogy az újságok írják" – mondja az egyik beszélgetésben egy lány. "Ha a hálószobádban csinálsz ilyesmit, az rendben van, de hogy mindenki előtt? Csodálkozom is, hogy képes munkába menni másnap" – mondja egy másik lány egy másik felvételen.

Nicole Minetti
Nicole Minetti

Az ügyészség nyomozati anyagaiban részletesen kitárgyalják a partikon történteket. A gyanú szerint Minetti tucatnyi lányt szervezett le a miniszterelnöknek. A lányoknak a leírtak szerint előbb leszbikus showműsorral kellett szórakoztatniuk a miniszterelnököt. Az iratokban idéznek egy volt rendőrtisztet is, aki szerint az egyik partin "Minetti csupasz mellel folyamatosan csókolgatta Berlusconit. Igazi kupleráj volt, mindegyik lány aranyláncokat és gyűrűket kapott".

Berlusconi mindeddig kitartóan tagadta a vádakat és szokás szerint baloldali ügyészek összeesküvéséről beszél. Az eljárást amúgy egy "Ilda, a vörös" becenévre hallgató ügyésznő vezeti, aki becenevét nem politikai meggyőződéséről, hanem hajszínéről kapta. Ilda Boccassini a maffia elleni sikeres fellépésével vált ismerté, és ismerősei szerint most még a maffiaügyeknél is nagyobb lendülettel látott neki a Berlusconi-botrány felgöngyölítésének. Berlusconi mindeközben tréfákkal próbálja elütni a botrány élét. "Csak féltékeny, mert őt nem hívtuk meg a bulikba" – mondta az ügyésznőről.

Az ügyészség gyanúja szerint Minetti prostitúciós hálózatot vezetett, Berlusconit pedig a fiatalkorú prostituálttal folytatott viszony mellett zsarolással is gyanúsítják, mert befolyásával visszaélve járt közben a lány szabadon bocsátásáért.  • Hírek
  • Személyi kölcsön