Koronavírus adatok

2022. jan. 24.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Pál
-8 °C
3 °C

A külügy az egyiptomi utazás elhalasztását javasolja

2011.01.27. 09:05

Továbbra sem javasolja az utazást Tunéziába a Külügyminisztérium az ottani biztonsági helyzet miatt. Közleményük szerint az elmúlt napokban állandósultak Tuniszban és az ország több nagyvárosában a fegyveres összetűzések, éjszakai fosztogatások.

A hivatalok működése akadozik, a közlekedés csak részlegesen állt helyre, az élelmiszerellátásban is komoly fennakadások vannak, ezért arra kérik a magyar állampolgárokat, hogy tervezett tunéziai utazásukat halasszák el a helyzet normalizálódásáig.

Egyiptomot eközben a második kategóriájú, fokozott biztonsági kockázatot rejtő országok és térségek közé sorolják, és azt javasolják: az ide látogató magyar állampolgárok különös körültekintéssel készüljenek fel utazásukra, tanúsítsanak fokozott elővigyázatosságot az utazás idején, illetve a körülmények javulásáig utazásukat halasszák későbbre.

"Egyiptom az elmúlt években több alkalommal vált terrorista támadások célpontjává. A merényletek polgári célpontok és a turisták által látogatott helyek ellen is irányultak" - olvasható a minisztérium honlapján, az Indexnek írt levelükben pedig úgy fogalmaznak: "az Egyiptomba utazóknak azt tanácsoljuk, legyenek óvatosak, kerüljék el Kairóban és a nagyvárosokban a tüntetések helyszínét."

Hurgadában és Sharm-el-Sheikhben egyelőre nyugalom van.

Azoknak, akik mégis az országba utaznak, azt ajánlják, kerüljék a tömegdemonstrációk helyszíneit, viselkedésükkel és öltözködésükkel pedig tartsák tiszteletben a helyi szokásokat és hagyományokat.  • Vennék
  • Hírek