Hedvig
8 °C
22 °C
Index - In English In English Eng

Megszólalt a szexbotrányos Berlusconi

2011.01.29. 08:50
A személyével kapcsolatos, egyre nagyobb méreteket öltő szexbotrány és a milánói ügyészség ezzel kapcsolatos vádjai ellenére Silvio Berlusconi "az ország érdekében" miniszterelnök akar maradni. Mindezt maga az olasz kormányfő fejtette ki híveihez intézett videóüzenetében.

Az ügyészég azzal gyanúsítja Berlusconit, hogy Milánó melletti rezidenciáján és a szardíniai nyaralójában tartott tivornyákon egy 17 éves kiskorú lány is részt vett. Az iratok szerint a Ruby becenevű marokkói lány legalább kétszer a miniszterelnök vendége volt.

A vizsgálat azt követőn indult, hogy tavaly decemberben a 74 éves  kormányfőt azzal gyanúsították meg, hogy a szóban forgó lánytól pénz ellenében szexuális szolgáltatásokat vett igénybe. A marokkói lány állítólag 5 millió eurót kért a kormányfőtől a hallgatásért.

Berlusconi - aki cáfolta,  hogy a 17 éves Ruby-val szexuális kapcsolata lett volna - a helyi idő szerint péntek este elhangzott üzenetben hangsúlyozta: harcolni fog azért, hogy hivatalában maradjon. Szavai szerint ezt kívánják az ország, az állampolgárok érdekei.

"Valamennyien tudjátok, hogy nem félek a tűztől. Minél erősebb az, annál inkább meg vagyok győződve arról, hogy fel kell lépnem ellene... az állampolgárok, az ország érdekében" - fogalmazott  hivatalban maradásának szükségességére és a lemondását célzó követelések elutasítására utalva Berlusconi.