Koronavírus adatok

2021. dec. 03.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Ferenc, Olívia
2 °C
5 °C

Lecsapott Ausztráliára a Yasi hurrikán

Elérte csütörtökön hajnalban Ausztrália sűrűn lakott északkeleti partvonalát a Yasi névre keresztelt ciklon. A szélvihar óránként 200-290 kilométeres sebességgel haladva csapott le Queensland államra, ahol a ciklon háztetőket szakított le, házakat rongált meg, földcsuszamlásokat okozott, valamint villanyvezetékeket tépett le és fákat csavart ki. Sérültekről, halálos áldozatokról eddig nem érkezett jelentés.

A hurrikán ereje a kontines belseje felé haladva csökkent, helyi idő szerint csütörtök reggelre hármas fokozatú viharrá mérséklődőtt.

Az ausztrál hatóságok korábban arra figyelmeztettek: a Yasi ereje olyan nagy, hogy minden eddigi viharnál is több halálos áldozatot okozhat. A vihar érkezésére készülve az ausztrál hatóságok kitelepítették a Queensland állam északi részén élő helyieket és turistákat.

A ciklon miatt az ausztrál légitársaságok a kedden extra járatokat indítottak Queensland állam északi részeire, hogy az ott lévő emberek még a repülőterek szerda reggeli lezárása előtt elhagyhassák a veszélyeztetett területet. Cairns város kórházaiból az ausztrál légierő katonai gépein evakuálták a betegeket, miközben a hatóságok otthonaik elhagyására szólították fel a part mentén lakókat.