Szilveszterkor robbantottak volna a Vörös téren

2011.02.02. 23:34
Kaukázusi iszlamisták öngyilkos robbantásos merényletet akartak végrehajtani szilveszterkor a moszkvai Vörös téren ünneplő tömegben.

Szilveszterkor robbanás rongált meg egy épületet az orosz főváros Kuzminki nevű elővárosában. A detonációban egy kaukázusi származású nő életét vesztette. A nyomozás kiderítette: a nő halálát az okozta, hogy véletlenül működésbe lépett a robbanóöv, amelyet a testére erősített, Feltehetően újévi sms-t kapott és emiatt robbant fel a mobiltelefonjával irányított bomba.

Az orosz sajtó már a január végi domogyedovói repülőtéri robbantást követően beszámolt a szilveszteri robbanásról, de a nyomozati bizottság csak most erősítette meg a merényletkísérlet tervét. A bizottság közleményében "Moszkva központjáról" szólt, mint tervezett helyszínről. A Vörös teret helyszínként nevük elhallgatását kérő tisztségviselők említették.

Egy ugyancsak neve elhallgatását kérő titkosszolgálati tisztségviselő a Roszbalt.ru portálnak elmondta, hogy kettős merényletet terveztek: előbb egy öngyilkos merénylőnő robbantotta volna fel magát az ünneplő tömegben, majd később, a rendőrök kiérkezése után egy másik. Az orosz portálok jelentéseiből az derül ki, hogy a nyomozók következtetéseikre elfogott gyanúsítottak beszámolói alapján jutottak.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport