Elemér
-4 °C
9 °C
Index - In English In English Eng

Halálra gázolták a dalai láma unokaöccsét

2011.02.15. 08:41
Jigme K. Norbu Tibet függetlensége érdekében folytatott kampánya keretében egy majdnem 500 kilométeres gyalogtúrát tett éppen Florida államban, amikor egy kisteherautó elütötte egy sötét úton.

Halálra gázolták az Egyesült Államokban a dalai láma unokaöccsét, a tibeti vallási vezető néhai fivérének, Taktszer Rimpocsének fiát.

Az amerikai állampolgárságú, 45 éves Jigme K. Norbut egy kisteherautó ütötte el helyi idő szerint hétfő este egy főközlekedési úton a félsziget keleti partján, közölte a rendőrség. Az út, amelyen a szerencsétlenség történt, nincs kivilágítva, és már korábban is gázoltak halálra a szélén gyalogoló embert.

A www.ambassadorforworldpeace.com honlap információi szerint Norbu épp az általa Valentin Nap alkalmából rendezett, közel 500 kilométeres gyalogtúrát teljesítette, amelynek célja az volt, hogy felhívja a figyelmet Tibet függetlenségi küzdelmére.

Az Indiana állambeli Bloomingtonból származó férfi már korábban is szervezett hasonló kampányokat. 2009-ben, a kínai hatóságok elleni sikertelen tibeti lázadás ötvenedik évfordulóján például 1450 kilométert gyalogolt Indianából New Yorkba.

Norbu apja szintén láma volt, aki egy monostort vezetett, amikor a kínaiak megszállták az országot, majd fivérével együtt önkéntes száműzetésbe vonult az 1959-es felkelés után.