Auguszta
-4 °C
2 °C

A magyar konzuli ügynök szerint nincs pánikhangulat Bahreinben

2011.02.18. 14:33

A Bahreini királyságban tartózkodó, tisztelebeli konzuli ügynök, Garamvölgyi Balázs szerint nincs pánikhangulat az országban.

"Most nyugodtak az emberek, az utcák is csendesek, nincs semmilyen rendbontás. Van egy támogató tüntetés a királypárt mellett, amit a belvárosba hirdettek meg, ott lehetnek sokan, és vannak tüntetések néhány siíta falu környékén is, de egyelőre nem úgy néz ki, hogy ma bármilyen nagyobb zavargás törne ki" - mondta a konzuli ügynök.

Garamvölgyi hozzátette, ennek részben az is lehet az oka, hogy a péntek hagyományosan az ima napja, ráadásul Manamában ma temették el a tüntetések áldozatait is.

Az országban lévő magyar állampolgárok véleménye szerint egyelőre nincsenek veszélyben. "Minden magyarral kapcsolatban vagyok, a legtöbbjüket személyesen is felkerestem, egyszóval tudunk egymásról. Nagyjából ötven emberről van szó, akik itt dolgozó magyar állampolgárok. Turistákról vagy itt rekedt üzletemberekről egyelőre nem tudok."

Az ügynök úgy tudja, a reptér is nyitva van. "Ami viszont furcsa, hogy a boltok zárva vannak, és a szupermarketek nagy része is. Nem igaz viszont, hogy nincs internet vagy mobilszolgáltatás, mindkettő működik.