Mintha háborús övezetben lennénk

2011.02.22. 09:39 Módosítva: 2011.02.22. 09:47
A christchurch-i földrengés túlélői háború sújtotta városról, csodával határos esetekről számoltak be.

"A károk óriásiak, mintha egy háborús övezetben lennénk. Az egész épület rázkódott, a földre zuhantunk, lehunytuk a szemünket. Szinte minden leesett a polcokról. Rémisztő volt, könnyek szöktek a szemembe." (Grant Beedie, Sydenham - BBC)

"A barátaink azzal hívtak fel bennünket, hogy mindenfelé holttestek hevernek, néhányat téglák borítanak." (Jaydn Katene, Christchurch - New Zealand Herald)

"A székesegyház előtti téren álltam, amikor megindult a homlokzat, az emberek rohantak kifelé, de sokan bennmaradtak. A főutcán, a Colombón káosz uralkodik." (John Gurr, Christchurch - Reuters)

"A Canterbury Televízió Madras utcai épületében ültünk egy értekezleten, amikor a földrengés kipattant. Körülbelül tízen lehettünk a szobában, nem tudtunk eljutni a kijárathoz, és ami ezután történt, arról nehéz beszélni. Amikor a rengés abbamaradt, felnéztünk, és szinte a földön hevertünk. Az épület majdnem a földdel vált egyenlővé." (Pip Ramby, Christchurch - Radio New Zealand)

"Öt órán át voltam a romok foglya. Körülöttem segítségért kiabáltak az emberek. Egy fémtárgyat ütöttem, és mindenkinél hangosabban ordítottam, közben a szeretteimre gondoltam." (Tupi Emery, Christchurch - TVNZ)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport