Több magyarral még nem tudtak beszélni

2011.03.12. 13:58

A tokiói magyar nagykövetség megkeresésünkre úgy tájékoztatott, hogy - helyi idő szerint szombat este hét óráig - még két családdal és két személlyel nem tudták felvenni a kapcsolatot.

Magyar áldozatról vagy sérültről továbbra sincs információ, de még EU-s állampolgárok sincsenek az áldozatok között, bár szinte mindegyik ország nagykövetsége keres még több saját állampolgárt.

A keresett magyar állampolgárok száma folyamatosan változhat, annak függvényében, hogy hány új megkeresés érkezik a külügyminisztérium konzuli főosztályához.

Netezni könnyebb, mint telefonálni

A kommunikációs csatornák folyamatosan állnak helyre, de sokszor még kiszámíthatatlan, hogy ki kit tud felhívni. Az elsődleges, földrengés utáni korlátozást a mobilhálózaton már feloldották.

A katasztrófa által leginkább sújtott Mijagi prefektúrával nagyon rossz, esetleges az összeköttetés. Nem elérhetők a vezetékes vonalak, mobilok reménytelenek, nem tudják elérni a Tohoku egyetemet sem, ami Sendai városában van, és tanulnak ott magyarok. Az internet végig viszonylag megbízható volt, még a földrengés után is, legalábbis Tokióban.

Összességében nemcsak a hatóságok, hanem a lakosság is nagyon jól reagált a földrengésre. A közúti közlekedés folyamatos volt, a közlekedési lámpák működtek, nem volt káosz az utakon, még úgy sem, hogy az autópályákat biztonsági okokból rögtön letakarították.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport