Angelika
-1 °C
3 °C
Index - In English In English Eng

Charlie Sheen támadja a líbiaiakat

2011.03.25. 10:27
A kurvapecér színészről és egy tévésorozat robotjairól neveztek el repülőgépeket.

Egy holland rádióamatőr szerint az amerikai légierő Líbiában bevetésen levő gépeinek hívójeleit a pornósztár barátnőiről és kokainos bulijairól híres színész illetve a Csillagközi romboló (Battlestar Galactica) című televíziós sorozat gazdáik ellen fellázadó, emberszabású robotjai, a Cylonok ihlették, írja a Gawker.

Screen shot 2011-03-25 at 9.43.20 AM.png

A Twitteren Huub néven publikáló férfi szerint az egyik EC130-as szállítógép hívójele SHEEN 53. A gép a líbiaiak ellen folyamatban lévő pszichológiai hadviselés egyik legfontosabb eleme, hiszen erről közvetítik azokat az üzeneteket, melyekkel a légierő demoralizálni szándékszik Kadhaffi alakulatait.

Az akcióban résztvevő E8-C radarfelderítő repülőgépek közül egyet biztosan CYLON 41 néven azonosít a légierő, de Huub úgy sejti, több gép is akad, amit ezekkel a kissé frivol, de ettől még rendkívül menő hívójellel láttak el az amerikaiak - egy-egy hadműveletben ugyanis az a szokás, hogy az abban részt vevő repülőgépek ugyanazt a nevet kapják (SHEEN vagy CYLON) és csak a név után biggyesztett szám változik.