Koronavírus adatok

2022. jan. 27.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Angelika
-3 °C
5 °C

Kadhafi nem fogadja el a tűzszünetet

2011.04.01. 23:23
Elvetette a felkelők tűzszüneti feltételeit pénteken a Kadhafi-kormányzat, hangsúlyozva, hogy a kormánycsapatok nem fogják feladni a városaikat, mint azt a lázadók követelik.

Musza Ibrahim kormányszóvivő Tripoliban úgy fogalmazott: "saját városaink kiürítésére szólítanak fel bennünket... Ha ez nem őrült gondolat, akkor nem tudom, mi az. Nem hagyjuk el városainkat". Ezt megelőzően a líbiai felkelők pénteken közölték, hogy csak azzal a feltétellel készek tűzszünetet kötni a kormányerőkkel, ha a Moammer el-Kadhafihoz hű alakulatokat kivonják a városokból és környékükről, és mindenhol szavatolják a vélemény- és szólásszabadságot.

Musztafa Abdel-Dzsalíl, az Átmeneti Nemzeti Tanács vezetője közölte ezeket a feltételeket, miután Bengáziban találkozott Abdel-Ilah al-Hatíbbal, az ENSZ rendkívüli megbízottjával. Közös sajtóértekezletükön hangsúlyozta, hogy nem ellenzik a tűzszünetet, de csak akkor, ha a nyugat-líbiai városokban teljes lesz a véleményszabadság, és Kadhafinak mindenképpen mennie kell.

Hozt követelték.zátette, hogy fegyverekre lesz szükségük, amennyiben Kadhafi erői nem szüntetik be a civilek elleni támadásokat. Megismételte korábbi kérését, hogy a világ nyújtson nekik támogatást a líbiai vezető jobban felfegyverzett erőivel szemben.  • Vennék
  • Bankszámla