Kadhafi fogadta az Afrikai Unió küldöttségét

2011.04.10. 20:02

Moammer Kadhafi líbiai vezető vasárnap tripoli rezidenciáján felállított sátrában fogadta az Afrikai Unió küldöttségét, melynek megbízatása arra szól, hogy megpróbáljon véget vetni az észak-afrikai országban dúló harcoknak.

Jacob Zuma dél-afrikai, Amadou Toumani Touré mali, Mohamed Uld Abdel-Azíz mauritániai és Denis Sassou Nguesso kongói államfőt, valamint Henry Oryem Okello ugandai külügyminisztert Kadhafi ezredes hívei várták a Tripolihoz közeli Miitiga repülőterén a líbiai vezető arcképeivel és a rezsim zöld zászlaival.

A tripoli találkozó után a vendégek a sátor előtt fényképezkedtek, de egyelőre nem nyilatkoztak. A főváros után az Afrikai Unió küldöttsége este a lázadók ezer kilométerrel keletebbre lévő fellegvárába, Bengáziba utazik.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Biztosítás