Aliz
7 °C
12 °C
Index - In English In English Eng

Öngyilkos merénylő robbantott a marokkói kávézóban

2011.04.28. 15:54
A hatóságok gyanúja szerint egy öngyilkos merénylő robbantott a marokkói Marrákes egyik kávéházában csütörtökön - közölte az AFP francia hírügynökséggel egy rendőrségi illetékes. A detonáció legkevesebb tizennégy ember halálát okozta, közülük tizenegyen külföldiek - közölték helyi illetékesek.

Az áldozatok közül tizenegy külföldi volt, hivatalos jelentések szerint különböző országok állampolgárai, de nem közölték, hogy melyeké. A sebesültek száma húsz körüli.

A hatóságok előbb balesetre gyanakodtak, mondván, hogy gázrobbanás történt, majd később közölték, hogy valószínűleg bűncselekményről van szó.

Ha ez utóbbi verzió nyer megerősítést, úgy az elmúlt nyolc év legvéresebb merénylete történt az észak-afrikai országban.

A detonáció a városközpontban lévő, turisták által közkedvelt kávézó épületének a második szintjén következett be.

A kávézó forgalmas környékén pánik tört ki a robbanás hatalmas döreje miatt. A robbanás ebédidőben következett be, amikor az a tér, ahol a kávézó van, zsúfolásig tele volt emberekkel.

Legutóbb 2003-ban Casablancában, Marokkó pénzügyi fővárosában egy öngyilkos merénylő pokolgépes merényletével magával együtt 45 ember életét oltotta ki.