Olivér
4 °C
8 °C

Az oroszok is megöltek egy al-Kaida főnököt

2011.05.04. 18:25

Csecsenföld egyik erdős, hegyvidéki területén orosz terrorelhárítók megölték Abdullah Kurdot. Őt tartotta az orosz elhárítás az al-Kaida észak-kaukázusi főnökének. Az előző főnökkel egy hónapja végeztek, ő egy Mohannadnak nevezett szaúdi állampolgár volt.

Az orosz hírszerzés szerint Abdullah Kurd 1991-ben érkezett Grúziából az Oroszországhoz tartozó észak-kaukázusi területekre. Csecsenföldön az al-Kaida úgynevezett arab csoportjaihoz tartozott, részt vett véres terrorcselekmények kitervelésében és végrehajtásában. Abdullah Kurd elődjéhez hasonlóan az észak-kaukázusi lázadás támogatására külföldről érkező pénzeket osztotta el és felügyelte azok felhasználását.

Oroszország két nappal az után számolt be az al-Kaida-megbízott likvidálásáról, hogy Barack Obama amerikai elnök bejelentette: amerikai kommandósok Pakisztánban végeztek az al-Kaida alapítójával, Oszama bin Ladennel.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?