Márton
2 °C
11 °C
Index - In English In English Eng

Lekönyökölte miniszterelnökét a szlovák államfő

2011.05.05. 09:59
Annyira feldühítette az oroszoktól elszenvedett veresét Ivan Gasparovicot, hogy a világbajnoki hokimeccsről távozóban lekönyökölte Iveta Radicová miniszterelnököt. Szóvivője szerint mindez "nagyon vicces volt".

Durván viselkedett Ivan Gassparovic szlovák elnök Iveta Radicová miniszterelnök-asszonnyal, írja a Sme című szlovák napilap. A lap tudósítása szerint a keddi Szlovákia-Oroszország jégkorong-mérkőzés után Gasparovic a sportcsarnok liftjéhez sietve "ne legyen útban!" felkiáltással könyökkel fellökte Radicovát.

Marián Balázs, a miniszterelnök főtanácsadója számolt be a lapnak az incidensről. "Sokkoló volt, a miniszterelnök asszony spontán ki is kérte magának, amire Gasparovic annyit felelt, hogy nagyon mérges a vereség miatt" - írta. Szlovákia nagy csatában, 4-3-ra kikapott, és bár a világbajnokság egyik nagy esélyesének tartják, végül csak harmadik helyen végzett csoportjában.

Gasparovic szóvivője, Marek Trubac elismerte, hogy az elnök lekönyökölte a miniszterelnököt, de szerinte Gasparovic "nem gondolta komolyan". "Nagyon vicces volt" - mondta Trubac a történtekről.

Balázs szerint azonban egyáltalán nem volt vicces, ami történt. Gasparovic szerinte nem volt hajlandó bocsánatot kérni, csak dühöngött a szlovák csapat gyenge szereplésén. Trubac szerint "Balázs úr nyilván érzékenyebb a kelleténél".

Gasparovicnak nem ez az első ilyen esete. A kilencvenes évek második felében nagyon vulgáris kijelentést tett Michal Kovác akkori szlovák köztársasági elnökre. A politikus, aki akkor a szlovák parlament elnöke volt, nem vette észre, hogy mikrofonja be van kapcsolva és nagyon durva kifejezéssel illetve az épületbe érkező akkori köztársasági elnököt. Gasparovic később azt állította, hogy mást mondott, mint amit a mikrofonokon keresztül hallani lehetett.