Megölték egy gazdag orosz család lányát

2011.05.05. 16:15

Moszkva mellett vélhetően megtalálták egy Oroszországban nagy feltűnést keltő emberrablás áldozatának holttestét. A fiatal lány egy gazdag család gyermeke volt.

Az áldozat a március 26-án eltűnt Viktorija Teszljuk, a Lukoil kőolaj-ipari konszern egyik vezető menedzserének a 16 éves lánya. A lánynak eltörték az orrát, az állát, kiverték a fogait, a fején tompa tárgytól származó töréseket találtak, az arcát szétmarták a vadak. Nem rabolták ki, ékszerei megvannak, de eltűnt a táskája, amelyben pénz és mobiltelefon volt.

A rendőrség - amely ezúttal még látnokok segítségét is igénybe vette - szinte biztos abban, hogy Vika Teszljuk holttestét találták meg, mivel az áldozat az ő a ruháját viseli, amelyben eltűnt. Most genetikai vizsgálattal igyekeznek megállapítani a személyazonosságot. A rendőrség szerint nem kizárt, hogy Viktoriját kínozták, talán apjára vonatkozó adatokat akartak kiszedni belőle.

A lány a nagymamájával lakott egy Moszkván kívüli település kertvárosi részében, szülei Kazahsztánban dolgoztak. Különórára indult busszal, és feltételezik, hogy maga ült be egy idegen autóba, amelynek utasai felajánlhatták, hogy elviszik Moszkvába.

Vika csak egy eset a sok közül: Oroszországban tavaly 700 embert, köztük 200 gyereket raboltak el. Egy másik, nagy feltűnést keltő esetben, április 19-én, Ivan Kaszperszkijt, a számítógépes biztonsággal foglalkozó Kaspersky Lab alapítójának húszéves fiát rabolták el, de szerencséje volt: egy eladósodott nyugdíjas házaspár akarta hiteleit törleszteni a váltságdíjból, vagyis amatőrök kezébe került, és három nap után sikeresen kiszabadították.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport