János, Pál
19 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Letették a pilóták a részeg repülőgépet

2011.05.06. 16:58

Kitüntetik az RA-85563 jelű orosz Tu-154-es pilótáit, akik hihetetlen módon tették le gépüket a Moszkvához közeli Cskalovszkij repülőtéren április 29-én. Alekszandr Zelin tábornok, az orosz légierő főparancsnoka igazi hősöknek nevezte Alekszej Rogyionovot és társait, szerinte egyedül csak nekik köszönhető, hogy az eset szerencsésen végződött.

Hivatalos információ egyelőre nincs arról, hogy mi miért történt pontosan. Orosz sajtóhírek szerint a hadsereg tulajdonába tartozó gép tíz éve nem repült, a személyzetnek az lett volna a feladata, hogy elvigye Szamarába, nagyjavításra.

A felszállás után másodpercekkel komoly problémát léptek fel, a Tu-154-es billegni kezdett, a pilóták lényegében képtelenek voltak egyenesbe hozni. Úgy döntöttek, visszafordulnak, hosszú percekig tartott, amíg sikerült irányba állniuk és leszállniuk. A feltételezések szerint a műszerek zöme tönkrement, és elszállt a magassági kormány is. Az esetről több amatőrvideó is készült.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!