Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Vihar a magyar munkavállalókat célzó osztrák plakátok miatt

MTI/Index
2011.05.09. 21:13

Ausztriai munkavállalást hirdető, hivatalos látszatot keltő magyarországi plakátokat bírált az Osztrák Szociáldemokrata Párt (SPÖ) egy burgenlandi politikusa hétfőn egy kismartoni (Eisenstadt) sajtótájékoztatón.

A falragaszokon az osztrák lobogó színeivel egyező vörös-fehér-vörös alapon az állt: "2011 május 1.-től több mint 32 ezer betöltetlen álláshely Ausztriában. Ne hagyja ki!"

A plakátok alján "Készült az Osztrák kormány és Munkaügyi Hivatal jóvoltából" felirat olvasható, ám nem valószínű, hogy az a hivatalos osztrák munkaerőpiaci médiakampány része lenne.

A falragaszok készítőjének kiléte az SPÖ előtt sem ismert. Christian Illedits, a tartományi és a szövetségi kormányban egyaránt vezető szerepet betöltő párt politikusa osztrák sajtóbeszámolók szerint "politikai provokációra" gyanakszik.