Oszama legfiatalabb felesége öt éve nem hagyta el a bázist

2011.05.09. 18:46
A jemeni nő 18 évesen ment hozzá a terroristavezérhez, első gyerekük hetekkel a 9/11-es támadások után született.

A 29 éves jemeni Ámál al-Szadah 18 évesen, 2000-ben ment hozzá az akkor 43 éves bin Ladenhez. A nő egy tradicionális, konzervatív jemeni család sarja, mely azonban soha nem vallott szélsőséges, iszlamista nézeteket.

A fiatal feleségről és családjáról egy rokon mesélt az asszonyról exkluzív riportban beszámoló  CNN-nek.

Al-Szadah a jellemzés szerint tinédzserként csendes, udvarias, barátságos és magabiztos tinédzser volt, akit egyes hírek szerint házasságközvetítő hozott össze bin Ladennel. Egy 2008-as interjúban az állítólagos közvetítő, egy jemeni al-Kaida-tag arról beszélt, hogy al-Szadah a diákja volt, vallásos és kellően jámbor, és bin Laden 5000 dollár "hozományt" adott a lány családjának.

A család a rokon szerint a külvilágnak semmit nem beszél Ámálról és a férjéről, mert a jemeni kormány figyelmeztette őket, hogy nyilatkozataik félreértésekhez vezetnének, és ártanának a családnak. A kormány 2000-ben nem tudta, hogy a fiatal nő mire készül, azóta azonban a hivatalok az állandó kihallgatásokkal a hírek szerint pokollá tették a család életét.

amal

Oszama állítólag a friggyel kívánta szentesíteni kapcsolatát ősei földjével (édesapja jemeni származású építőipari nagyvállalkozó volt). A házasságból több gyerek is született. Elsőként a 9/11-es támadás utáni hetekben világra jött Szafija, aki hivatalos pakisztáni források szerint valószínűleg látta lelőtt apját az abottabádi komplexumban, Pakisztánban.

Al-Szadah bin Laden halála után a vallatóinak azt mondta, hogy öt éve nem járt a fallal körülvett épületegyüttesen kívül. A támadás során maga is megsérült. Jelenleg vizsgálati őrizetben van, kihallgatását követően valószínűleg hazatérhet Jemenbe.

Oszamának öt feleségtől összesen 20 gyereke született, nyolc volt vele a pakisztáni támadás idején.  • Hírek
  • Árfolyam