Koronavírus adatok

2022. jan. 27.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Angelika
-3 °C
5 °C

Kadhafi megjelent a nyilvánosság előtt

2011.05.12. 08:54

A líbiai állami televízió hétfő este felvételt sugárzott Moammer Kadhafi líbiai vezetőről, aki Tripoliban egy szállodában törzsi vezetőkkel találkozott.

Kadhafi április 30. óta nem jelent meg a nyilvánosság előtt. A NATO harci gépei a május 1-jére virradó éjjel légicsapásokat mértek a Báb el-Azízíja-i főhadiszállásra, amelyben vesztette életét Kadhafi egyik fia és három unokája. A televízió közlése szerint Kadhafi gyászolta családtagjait, s ezért rejtőzött el a külvilág elől.

A felvételen a láthatóan ép és egészséges Kadhafi szokásos barna öltözékét és napszemüvegét viselte, s a közelében lévő televízió képernyőjén a szerdai dátum volt látható. Egy líbiai tisztviselő közlése szerint helyi idő szerint fél nyolckor forgatták a felvételt.

A szállodában lakó külföldi tudósítók elmondták, hogy néhány szobát lezártak, de nem látták Kadhafit, aki általában hatalmas stáb kíséretében színpadiasan szokott megjelenni.

A NATO légiereje szerdára virradóra is parancsnoki központokat és kormányzati intézményeket támadott a líbiai fővárosban és környékén, találat érte a parlament, az állami tévé és rádió, valamint a líbiai hírügynökség épületét is. Állandó célpontja a Tripoli elleni légitámadásoknak a Báb el-Azízíja-i főhadiszállás, amelynek bunkerében húzta meg magát feltevések szerint Kadhafi ezredes.  • Vennék
  • Bankszámla