Koronavírus adatok

2022. jan. 21.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Zelma, Rajmund
-5 °C
1 °C

NATO-gépek bombázták Tripolit

2011.05.12. 07:14

A NATO harci gépei több csapást mértek Líbia fővárosára a csütörtökre virradó hajnalban. A korai hajnali órákban négy gyors egymást követő robbanás hallatszott, majd megszólaltak a légvédelmi szirénák, jelezve a közelgő légicsapásokat.

Robbanások voltak hallhatóak a Báb el-Azízíja-i főhadiszállás körzetében. A detonációk ereje megrázta annak a szállodának az ablakait, ahol a Tripoliban dolgozó külföldi újságírókat szállásolták el.

A becsapódások után két fehér füstfelhő emelkedett a magasba, s szirénázó mentőautók robogtak az utcákon, valamint szórványos lövöldözés tört ki.

Néhány órával korábban a líbiai állami televízióban - majdnem két hét után először - felvételeket mutattak Moammer Kadhafi líbiai vezetőről, aki törzsi vezetőkkel találkozott egy tripoli szállodában. A televízió összeállítása szerint az esemény szerdán történt, s a felvételek tanúsága szerint Kadhafi ezredes ép és egészséges.

Claudio Gabellini olasz tábornok, a NATO nápolyi parancsnokságán kedden leszögezte, hogy "a NATO összes célpontja katonai" jellegű. Tagadta, hogy a szövetség Moammer Kadhafit veszi célba. A kérdésre, hogy a politikus él-e még, azt válaszolta: erre "nincs bizonyíték. Nem tudni, hogy mit csinál jelenleg."

000 Par6264058

A NATO légiereje szerdára virradóra is parancsnoki központokat és kormányzati intézményeket támadott a líbiai fővárosban és környékén. Találat érte a parlament, az állami tévé és rádió, valamint a líbiai hírügynökség épületét. Állandó célpontja a Tripoli elleni légitámadásoknak a Báb el-Azízíja-i főhadiszállás, amelynek bunkerében húzta meg magát feltevések szerint Kadhafi.  • Vennék
  • Hírek