A Huck nem indul a 2012-es amerikai elnökválasztáson

2011.05.15. 23:54
Nem száll harcba a republikánus elnökjelöltségért a párton belüli népszerűségi verseny aktuális listavezetője, Mike Huckabee. Visszalépésével megnyithatja az utat a mérsékeltek, így a függetlenek számára is elfogadhatóbb Tim Pawlenty előtt.

Nem indul a republikánus elnökjelöltségért Mike Huckabee, aki így már biztosan nem lesz Barack Obama kihívója a jövő évi amerikai elnökválasztáson. "Minden tényező azt sugallta, hogy induljak, de a szívem azt súgta, ne" - indokolta döntését a Fox News csatornán sugárzott műsorában a Huck.

Huckabee egyértelműen vezette a republikánus elnökaspiránsok népszerűségi versenyét, ugyanakkor a közvélemény-kutatások szerint neki se lett volna esélye legyőzni az amúgy nem túl népszerű Barack Obamát.

"Világosság és megmagyarázhatatlan belső béke" árasztotta el döntése után, mondta műsorában. Visszalépése megnyithatja az utat a volt minnesotai kormányzó, Tim Pawlenty előtt, aki az elemzők szerint maga mögé állíthatja a republikánusok vallásos és szociálisan konzervatív szárnyát.

Pawlenty ebből a szempontból még esélyesebb jelöltnek is számít a Hucknál, mert elfogadhatóbb a republikánusok liberális szárnyának, így a teljes választóközönségben is nagyobb támogatást szerezhet a függetlenek és az ingadozók között.  • Hírek
  • Bankszámla