Ügyvédei szerint Strauss-Kahnnak alibije van

2011.05.16. 15:35 Módosítva: 2011.05.16. 17:43
Ügyvédei szerint tanúk is bizonyítják, hogy Dominique Strauss-Kahn valójában a lányával ebédelt, amikor a vádak szerint egy szobalánnyal erőszakoskodott. Állítólag már 12:28-kor kijelentkezett a hotelből, míg rendőrségi források eredetileg azt mondták, a szobalány 13:00-kor lépett be a szobájába, később azonban már inkább délről beszéltek.

Dominique Strauss-Kahn ügyvédei azt mondják, bizonyítani tudják, hogy az IMF vezérigazgatója lányával ebédelt abban az időpontban, amikor az ellene felhozott vádak szerint egy szobalánnyal erőszakoskodott a szállodájában, jelentette a francia RMC rádió.

Az RMC közlése szerint az ügyvédek rekonstruálták Strauss-Kahn szombati mozgását New Yorkban, és megállapították, hogy a Sofitel szállodát délben hagyta el, miután rendezte a számlát, és visszaadta a kulcsot. A Le Monde szerint Strauss-Kahn 12:28-kor fizette ki szállodaszámláját, ezután elment a lányával ebédelni, onnan pedig taxival vitette ki magát a repülőtérre. A CNN hírtelevízió rendőrségi forrást idézett, aki elmondta, hogy a szobalány 13:00 körül lépett be a szállodaszobába. Az ügyvédek azt állítják, hogy tárgyi bizonyítékaik és tanúik is vannak.

A Libération viszont a rendőrség szóvivőjét, Paul J. Browne-t idézi, aki szerint "először azt mondták, hogy 13:00 óra körül volt, de inkább délhez volt közelebb" az erőszakoskodás a szobalánnyal.

Újabb részlet jelent meg a letartóztatás körülményeiről. Az IMF-vezető a repülőtérről telefonált szállodájába, hogy juttassák el hozzá a szobájában felejtett mobiltelefonját. Akkor már a rendőrség teljes erővel kutatott utána. A szálloda biztonsági főnöke értesítette a nyomozókat Strauss-Kahn hollétéről, akik éppen időben érkeztek, és kivezették a gépről, majd őrizetbe vették a gyanúsítottat.

Strauss-Kahnnak, a politikailag a balközéphez sorolt volt pénzügyminiszternek, aki a korábbi közvélemény-kutatások szerint a 2012-es francia elnökválasztás legesélyesebb jelöltje volt, hétfőn kell megjelennie a bíróság előtt. Ügyét világszerte döbbenettel fogadták.

Ügyvédei korábban azt mondták, az IMF feje ártatlannak fogja vallani magát a szexuális bűncselekmény, nemi erőszak kísérlete és törvénytelen fogva tartás vádjában. Ezek a vádpontok megalázó körülmények között vethetnek véget a Nemzetközi Valutaalap élén befutott karrierjének.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla