Gál
3 °C
16 °C

Felesége keresztlányát is molesztálta Strauss-Kahn

2011.05.16. 10:46 Módosítva: 2011.05.16. 20:51
A Nagy Megrontóként és Kanos Nyúlként is becézett IMF-vezér 3000 dolláros lakosztályában kergette a szobalányt. Egy korábbi esetben második felesége beprotezsált keresztlányán akart erőszakot tenni.

Nem a hétvégén nyilvánosságra került eset az első, hogy Strauss-Kahn IMF-vezért molesztálással vádolják. Egy francia riporternő, Tristane Banon 2007-ben arról beszélt egy tévéinterjúban, hogy a politikus "felajzott csimpánzként" támadt rá egy interjúja közben, és csak rugdosódás, verekedés után tudott kiszabadulni.

Egy tévés beszélgetőműsorban elhangzott, hogy a riporternő könyvéhez gyűjtött anyagot. Amikor interjút kért az IMF-vezértől, az nem az irodájába vagy az otthonába invitálta, hanem egy lakásba, ahol nem volt más, csak egy tévé meg egy ágy. A riporternő elmondása szerint Strauss-Kahn csak úgy volt hajlandó beszélni, ha foghatja a nő kezét. Később tapogatni kezdte, majd amikor az menekülni próbált, leteperte, kikapcsolta a melltartóját és megpróbálta levenni a farmerját.

dsk

A riporternő a menekülése után számtalan sms-t kapott a férfitól, azzal az üzenettel: Félsz tőlem? A nő azért nem tett feljelentést, mert úgy ítélte meg, nem tudta volna finanszírozni a költséges pert a magasrangú szocialista politikus ellen. Strauss-Kahn nevét akkor kisipolták az interjúban.

Banon egyébként a most előzetesben ülő politikus második feleségének keresztlánya.

Magyar kapcsolat

Korábban fény derült arra, hogy Strauss-Kahn az IMF Afrika-részlegének magyar származású vezető közgaszdászával, Nagy Piroskával folytatott rövid viszonyt 2007 végén, 2008 elején. A valutaalap vezető testülete az ügyben elrendelt vizsgálat megállapításaira hivatkozva három évvel ezelőtt tisztázta az IMF-vezetőt a hivatali befolyással való visszaélés, szexuális zaklatás és kivételezés gyanúja alól, és akkor úgy döntött, hogy továbbra is együtt kíván működni Strauss-Kahnnal.

A Kanos Nyúl New Yorkban

Vasárnap este a New York-i Sofitel szobalánya a rendőrök előtt is azonosította Strauss-Kahnt, hogy ő volt az a férfi, aki meztelenül inzultálta őt, tudta meg a New York Daily News rendőrségi forrásokból. A szobalány a napi 3000 dollárba kerülő szobát akarta kitakarítani, amikor a meztelen férfi rátámadt. A Nagy Megrontóként és Kanos Nyúlként is becézett IMF-vezér végigkergette őt a lakosztályon, megpróbálta letépni a bugyiját, majd berángatta a fürdőszobába, és orális aktusra akarta kényszeríteni, mondták a rendőrök.

A rendőrség a lapnak azt is elmondta, hogy nincs olyan körülmény, amely miatt kételkedniük kellene a szobalány vallomásában. A 32 éves, színesbőrű nőt csendes, tisztelettudó alkalmazottként írták le munkatársai.

A Sofitel folyósólya
A Sofitel folyósólya

Rendőrségi források megjegyzik, hogy a három éve a szállodában dolgozó nő büntetlen, és nincsenek olyan magas kapcsolatai, amelyek azt valószínűsítenék, hogy a francia elnöki székért induló Strauss-Kahn lejáratása volna a célja. Bronxi lakásának szomszédja is csendes nőként írta le, aki "nem zavart senkit sem."

Anne Sinclair, a háromszor nősült Strauss-Kahn jelenlegi felesége, egy New York-i születésű, francia újságírónő közleményt adott ki, amely szerint "egy másodpercig sem hitte el" a férje ellen felhozott vádakat.

A rendőrség jelenleg szexuális bűncselekménnyel, nemi erőszak kísérletével és törvénytelen fogva tartással vádolja az IMF vezetőjét. Strauss-Kahnt bűnössége esetén az első két vádpont mindegyikéért, külön-külön tizenöttől húsz évig, a harmadikért pedig három évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik. A valutaalap vezetőjét nem illeti meg diplomáciai mentesség.