Zsófia
17 °C
21 °C

Megvan DSK spermája

2011.05.23. 17:18 Módosítva: 2011.05.23. 18:59
Fontosabb részletek
 

A DNS-vizsgálatok igazolták, hogy Dominique Strauss-Kahnnak, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) volt vezetőjének a spermáját találták meg annak a szobalánynak a ruháján, akit a francia politikus állítólag megerőszakolt. A New York-i rendőrség állítólag vasárnap eljutatta el a DNS-tesztek eredményét a francia hatóságoknak - írja az atlantico.fr francia hírportál, amely szerint valamikor hétfőn ismertetik hivatalosan az újabb terhelő bizonyítékot.

Eközben "a lehető legerőteljesebben" tagadta a vele szemben felhozott vádakat volt beosztottjainak elküldött e-mailjében Dominique Strauss-Kahn. Az e-mailben, amelyet John Lipsky, az IMF ügyvezető vezérigazgatója küldött szét az ENSZ szakosított szervezete alkalmazottainak, Strauss-Kahn úgy fogalmazott: nem tudta "elfogadni, hogy a valutaalapnak - és önöknek, drága kollégáim - bármilyen módon osztozniuk kellene személyes rémálmomban. Ezért mennem kell."

A DNS-vizsgálat eredménye viszont felboríthatja Strauss-Kahn ügyvédeinek a vád gyengeségeire építő stratégiáját is. Az eredeti elképzelés szerint, a szexbotrányok esetében bevett módszerrel, a feltételezett áldozat szavahihetőségét szeretnék kikezdeni. "A legkisebb hazugsága is ellene fordítható" - mondta a DSK-ként is gyakran emlegetett politikus egyik védőügyvédje a szobalányról. Kiderülhet például, hogy a guineai születésű 32 éves szobalány hazudott azért, hogy politikai menekült státuszt kapjon az Egyesült Államokban - folytatta az ügyvéd. A DSK által felbérelt magánnyomozók még a nő afrikai hazájába elutaznak, hogy ott a múltjában kutakodva esetleg terhelő bizonyítékokat találjanak.

A legelső hírek még arról szóltak, hogy a védelem DSK alibijére épít majd, miszerint nem is volt a szállodában az állítólagos erőszak időpontjában. Utóbb ez úgy változott, hogy a szobalány beleegyezésére hivatkoznak majd, azaz arra, hogy a szexuális aktus nem volt erőszakos.

A védelem másik pillérét a DSK és ügyvédei között zajló "nagyon őszinte" beszélgetések fogják adni. Az amerikai eljárásrend miatt "elsőrendűen fontos, sokkal inkább mint Franciaországban, hogy a védelem pontosan tudja, mit követett el a kliens. Az ügyvédek nem tapogatózhatnak a sötétben" - fejtette ki a Le Figaro című francia lapnak egy Amerikában és Franciaországban is praktizáló ügyvéd.