Csaknem szétdurrant egy kamionsofőr

2011.05.25. 10:42

Sűrített levegő fújt fel egy teherautósofőrt Új-Zélandon, Opotiki városában szombaton. A 48 éves férfi beesett kamionja vezetőfülkéje és a vontatmány közé, és eltörte a jármű légfékjeihez vezető tömlőt. Steven McCormack olyan szerencsétlenül esett, hogy baloldali farpofájába belefúródott a sűrített levegős vezeték rézhegye, a szerkezet pedig nagy nyomással fújni kezdte a férfiba a levegőt.

A sofőr magatehetetlenül feküdt, de ordítozására felfigyeltek kollégái, és azonnal megnyitották a biztonsági szelepet, a sérülttel pedig kórházba száguldottak.

"Úgy éreztem, menten felrobban az egész testem, felfúvódtam, mint egy focilabda. Nem tudtam mit csinálni, csak feküdtem tehetetlenül" - mesélte később a helyi sajtónak a whakatanei kórházban.

A testébe jutott levegő elválasztotta egymástól az izom- és a zsírszöveteket, felfúvódtak a végtagjai és a nyaka. A levegő szerencsére nem hatolt be a férfi véráramába, ugyanakkor némi folyadékot préselt egyik tüdőlebenyébe, amit a kórházban le kellett szívni.

McCormack úgy mesélte, a felfújódástól olyan lett a bőre, mint a sült malacé: kívül ropogós, belül porhanyós. Az orvosok később azt mondták neki, csodálkoztak is, hogy nem repedt fel a bőre.

Az orvosok szerint a sofőr szerencsésnek mondhatja magát, hogy túlélte az életveszélyes balesetet, ráadásul komolyabb baj nélkül. McCormack három kollégájának külön köszönetet mondott, hogy megmentették az életét.

A férfi testébe került fölös levegő természetes úton távozott, írja az új-zélandi Stuff.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport