Malina Hedvig feljelenti a volt szlovák belügyminisztert

2011.05.26. 17:10 Módosítva: 2011.05.26. 17:11

Malina Hedvig, az öt éve Nyitrán megvert szlovákiai magyar diáklány, becsületsértésért feljelentette Robert Kalinák volt szlovák belügyminisztert, aki egy múlt heti interjúban "beteges hazudozónak" nevezte őt, írta az Új Szó.

Kalinák a Sme napilapnak adott interjújában példátlanul beteges hazudozónak nevezte Hedviget, és azt mondta, alig várja, hogy véget érjen a főügyészségi vizsgálat, mert akkor végre nyíltan beszélhet az ügyről.

"Egy ember méltóságába nem lehet ilyen durva módon beletaposni. Kalinák úr 2006. szeptember 12. óta, amikor hamis, kitalált bizonyíték alapján hazugnak nevezte a védencemet, sorozatosan ezt teszi. A bíróság majd felmenti a hallgatási kötelezettség alól, ott elmondhatja, mire alapozza ezt a meggyőződését, kik sugalmazták neki, milyen irányba kell terelni a vizsgálatot" - nyilatkozta a lapnak Roman Kvasnica, Malina Hedvig ügyvédje.

Az azóta kétgyermekes családanya Malina Hedviget 2006. augusztus 25-én verték meg Nyitrán, állítása szerint azért, mert magyarul beszélt az utcán. Robert Fico volt szlovák miniszterelnök szerint a Malina Hedvig-üggyel kormányát próbálták lejáratni. Robert Kalinák volt belügyminiszter azt állította, az eset nem történt meg, illetve másképpen történt, mint ahogy azt a lány állította. Azóta Malina Hedvig ellen folyik eljárás hamis tanúzás miatt.

Peter Labas, a pozsonyi Komensky Egyetem Orvostudományi Karának dékánja a főügyészség felkérésére nemrégiben újabb orvosi szakértői jelentést készített. Hivatalosan a tartalmát még nem hozták nyilvánosságra, de a szlovákiai sajtó úgy tudja, hogy az újraírt szakvélemény még terhelőbb a lányra nézve, mint az előző szakvélemény. A jelentésből állítólag az tűnik ki, hogy Malina Hedviget senki sem verte meg, és sérülései korábban keletkezhettek.

Dobroslav Trnka volt főügyész korábban kijelentette, az orvosszakértői jelentésen múlik, hogy a főügyészség ejti-e a Malina Hedvig ellen hamis tanúzás miatt emelt vádat, vagy bíróság elé állítja őt.  • Tippek
  • Árfolyam