Mladics kiadható a hágai törvényszéknek

2011.05.27. 15:45

A csütörtökön elfogott Ratko Mladics a háborús bűnök ügyében ítélkező belgárdi bíróság szerint kiadható a hágai Nemzetközi Büntetőbíróságnak, jelentette be Maja Kovacsevics, a szerb törvényszék szóvivője.

000 Par6296728

Kovacsevics szerint ugyanakkor megfelelő egészségi állapotban van, hogy bíróság elé álljon. Csütörtök este el kellett napolni bírósági meghallgatását, mert nem volt képes válaszolni a kérdésekre.

Mladics védői azt állították, hogy a boszniai szerb hadsereg volt parancsnoka rossz egészségi állapota miatt hétfőn fellebbeznek a döntés ellen. Azt akarják elérni, hogy Mladicsot kórházba szállítsák kezelésre.

A BBC szerint ez azt jelenti, hogy Mladics jövő kedd előtt biztosan nem hagyja el Szerbiát.

Mladics felesége, Bosziljka és fia, Darko is felkereste a volt tábornokot a bíróságon. Darko szerint apja ártatlan, de egyébként sincs olyan állapotban, hogy hágába szállítsák. A család független, köztük orosz szakértőkkel vizsgáltatná ki Mladicsot.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás