Rafael
19 °C
33 °C

Alkalmatlan volt, bevizelt az iraki szivárogtató

2011.05.28. 23:23 Módosítva: 2011.05.29. 01:02
Bradley Manning alkalmatlan volt a szolgálatra, mégis Irakba küldték, derült ki a WikiLeaks legújabb anyagából. A diplomáciai iratok szerint többek alkalmatlannak találták Manninget a katonai munkára.

A Guardianben megjelentriport egy Manninggel együtt szolgáló tiszt vallomásaira épül, aki szerint Manning zavarodott volt, erőszakoskodott, székeket dobált, verekedett, a feletteseivel kiabált. Az információforrás látta Manninget, ahogy egyszer bevizel.

A titkos amerikai katonai iratokat a WikiLeaksnek kiszivárogtató, fiatal Bradley Manninget egy éve tartóztatták le, és a bírósági végzéstől függően akár 55 évet is kaphat.

Korábban már kerültek elő olyan katonai jelentések, amelyek hasonlóan írták le Manning állapotát. A most névtelenül megszólaló tiszt szerint hiba nem beszélni a hadsereg felelősségéről, mert Manningnél alkalmazkodási zavart állapítottak meg, amit figyelmen kívül hagyva küldték Irakba.

A Guardian arról is beszámol, hogy a katonai bázison bárki hozzáférhetett az iratokhoz, mert azokat nem védték komolyabban.