Mladics már a hágai bíróság börtönében

2011.05.31. 15:21 Módosítva: 2011.05.31. 23:10

Ratko Mladics kedd este megérkezett a Hágai Nemzetközi Törvényszék scheveningeni fogházába, ahova helikopterrel szállították a rotterdami repülőtérről.

A háborús bűnöket vizsgáló szerbiai bíróság kedden elutasította Ratko Mladics fellebbezését, így a volt tábornok kiadták a hágai bíróságnak, írja a BBC. Mladicsot délután ötkor szállították ki a repülőtérre, este nyolcra már megérkezett Hollandiába.

Mladic szállítása Belgrádban
Mladic szállítása Belgrádban

Már péntek kiadhatónak ítélték Mladicsot, azonban ügyvédei rossz egészségi állapotára hivatkozva megfellebbezték a döntést.

000 Par6296728

A belgrádi törvényszék néhány óra alatt döntött a fellebbezés elutasításáról, de a kiadatási döntést először még a szerb igazságügyi miniszternek is alá kellett írnia.

Mladics ügyvédei a szerb bíróság döntése ellenére azt mondták, hogy független vizsgálatot kérvényeznek majd a volt tábornok egészségi állapotáról.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla