Bahrein újra forrong

2011.06.03. 17:52

Több mint két hónap után először, pénteken ismét síita tüntetők lepték el a bahreini főváros központját. A rendőrség könnygázt és gumilövedéket használt a belvárosi Gyöngy tér felé tartó tiltakozó tömeg szétzavarására.

A Perzsa-öbölben fekvő parányi szigetországban szerdán oldották fel a rendkívüli állapotot, amelyet március 15-én vezettek be a szunnita királyi család uralma ellen tiltakozó síita ellenzékiek tüntetései miatt.

A rendkívüli állapot feloldásával egyidejűleg a főváros központjából kivonták a harckocsikat és a katonákat, az ellenzéki csoportok viszont felszólították híveiket, hogy vonuljanak ismét az utcákra. A hatóságok arra figyelmeztettek, hogy szigorúan lecsapnak a kormányellenes tüntetőkre.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Bankszámla