11:00, November 26.
Tunézia 0
Ausztrália 1
al-Dzsanúb Stadion D csoport
14:00, November 26.
Lengyelország 2
Szaúd-Arábia 0
Education City Stadion C csoport
17:00, November 26.
Franciaország 2
Dánia 1
974 Stadion D csoport
20:00, November 26.
Argentína 2
Mexikó 0

Kadhafi fegyverként vetette be a tömeges nemi erőszakot

2011.06.09. 09:24
Tömeges nemi erőszakkal akart félelmet gerjeszteni és megfékezni a rezsimje elleni lázadást Moamer el-Kadhafi. A Nemzetközi Büntetőbíróság főügyésze immár bizonyítottnak látja a vádakat, pedig eleinte hitetlenkedett.

Újabb vádat emelhet Moamer el-Kadhafi ellen Luis Morendo-Ocampo, a hágai Nemzetközi Büntetőbíróság főügyésze. Moreno-Ocampo bizonyítottnak látja, hogy Kadhafi nők tömeges megerőszakolását rendelte el, a megfélemlítést is fegyverként használva a rezsimje elleni lázadás leverésére.

A főügyész szerint a bíróság napokon belül dönthet az újabb vád befogadásáról.

Az új bizonyítékok szerint Kadhafi "maga rendelte el az erőszakot, és ez új információ", mondta Moreno-Ocampo a Daily Telegraphnak. Állítása szerint több száz esetről érkezett jelentés Líbia egyes körzeteiből.

Moreno-Ocampo vádjai szerint a hadsereget "Viagra-szerű" gyógyszerrel látták el a hivatalos erőszakpolitika keretében. "Konténerszámra vették, hogy fokozzák az erőszakra való képességüket" - nyilatkozta.

Moreno-Ocampo elismerte, hogy eleinte kételkedtek a líbiai nők - köztük a nemzetközi sajtó tripoli főhadiszállására hisztérikus állapotban, zokogva betörő Iman al-Obaidi -  állításaiban, "de most már meggyőződésünk, hogy ő (Kadhafi) határozta el, hogy nemi erőszakkal büntet".

Az ENSZ New York-i központjában adott nyilatkozata szerint Kadhafi megfélemlítésre és a lázadás elnyomására akarta használni a nemi erőszakot.  • Hírek
  • Bankszámla