Koronavírus adatok

2022. jan. 27.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Angelika
-3 °C
5 °C

Hadihajókról lőtte Líbiát a NATO

2011.06.29. 22:48
Moammar Kadhafi katonái elzárták Zlitan városát, hogy a felkelük ne tudjanak Tripoliba menni. A NATO állítólag hadihajókról lőtte a partokat, de a NATO ezt nem erősítette meg.

Hadihajókról lőtte a NATO a líbiai kormányerőket a stratégiailag fontos Zlitan városa mellett, amelyet az ország vezetőjéhez, Moammer Kadhafi ezredeshez hű fegyveresek annak érdekében zártak körül, hogy a lázadók ne tudjanak továbbhaladni a főváros, Tripoli irányába.

"A Kadhafi-párti erők készülnek a következő napokra. Csapatokat sorakoztattak fel, és több rakétavetőt is idehoztak. Egyre szaporodik az ellenőrzőpontok száma is. A helyzet egyre bonyolultabbá válik" - mondta egy magát Mabruknak nevező zlitani lázadó, akinek elmondása szerint a NATO már kedden éjjel hadihajókról lőtte a partokat. A NATO egyelőre nem erősítette meg, hogy valóban bevetetett hadihajókat is Zlitannál.

Bár a koalíciós erők már 90 napja bombázzák a kormányerők állásait, Kadhafi továbbra sem hajlandó lemondani a hatalmáról, ezért a nyugati vezetők abban bíznak, hogy a felkelőknek sikerül elérniük Tripolit, ahonnan a lázadás egy újabb hulláma majd kiszorítja az ezredest.  • Vennék
  • Bankszámla