Szilárda
0 °C
6 °C

Megnősült a monacói herceg

2011.07.01. 18:41

II. Albert herceg, Monaco uralkodója pénteken feleségül vette Charlene Wittstock dél-afrikai volt olimpikon úszónőt, aki így Monaco hercegnője lett.

A polgári esküvőt a hercegi palota tróntermében tartották. A szertartás Philippe Narmino, a monacói államtanács elnöke vezetésével zajlott, mintegy 80 résztvevő – rokonok és állami méltóságok – jelenlétében.

Az ifjú pár (Fotó: Valery Hache)
Az ifjú pár (Fotó: Valery Hache)

A 33 éves Charlene és 53 éves Albert herceg többször is egymásra mosolygott, majd Philippe Narmino kérdésére kimondták az igent, először Charlene, majd Albert. A hitvese mellett ülő herceg ezután megcsókolta a hercegnő jobb kezét.

Wittstock kék selyem zakót viselt nadrággal, amelyet a Chanel divatház tervezett a polgári esküvőre.

A hercegi pár egy speciálisan az alkalomra készített Montblanc aranytollal írta alá az esküvői anyakönyvet, majd a teremben összegyűlt rokonok – köztük Albert herceg testvérei, Caroline és Stéphanie hercegnő, valamint a megjelent magas rangú állami méltóságok – szeme láttára csókot váltott.

A palota előtti téren monacóiak ezrei gyűltek össze, hogy egy pillantást vethessenek az ifjú párra, tapsolva, dél-afrikai és monacói zászlókat lengetve.

Az egyházi esküvőt szombaton tartják a hercegi palota díszudvarában.