Zelma, Rajmund
-4 °C
3 °C

Az izraeli légierő csapást mért egy autómosóra

2011.07.13. 06:47 Módosítva: 2011-07-13 07:44:42
Izraeli harci gépek szerdára virradóra fegyvergyártó üzemekre mértek csapást, válaszul arra, hogy előzőleg palesztin fegyveresek két rakétát lőttek ki izraeli területekre.

Az izraeli Chanel 10 tévécsatorna a hadsereg szóvivőjének közleményét idézte, amely szerint a rakétatámadások egy polgári épületben okoztak kisebb károkat a Gázai övezet közelében. A szóvivő a Gázai övezetet uraló Hamász radikális palesztin szervezetet tette felelőssé a rakétatámadásokért, és hangsúlyozta, hogy nem tűrik az izraeli polgárok és katonák elleni terrortámadásokat.

Palesztin szemtanúk és biztonsági források szerint szerdára virradóra az izraeli légierő egy kocsimosó garázsra mért csapást a Gázai övezet északi részében, a kilőtt két rakéta komoly károkat okozott az épületben, és a detonáció kiverte a környező házak ablakait. Egy nő megsérült, lábába repeszek fúródtak.

Az izraeli légierő legutóbb vasárnap intézett támadást a Gázai övezetben lévő célpontra, egy építőipari létesítményre lőttek ki rakétákat. A támadás – amelynek nem voltak áldozatai – ugyancsak válasz volt arra, hogy korábban ismeretlen palesztin fegyveresek három házilagos készítésű rakétát lőttek ki dél-izraeli területekre. A lövedékek akkor lakatlan területen csapódtak be.

Közben az egyik ciszjordániai menekülttáborban meghalt egy 21 éves palesztin, miután izraeli katonák rálőttek. A férfi egy mecsetbe tartott, a Náblusz melletti el-Faráh menekülttáborban, amikor két lövés érte. Az izraeli hadsereg katonái azért hatoltak be a menekülttábor területére, mert el akarták fogni az Iszlám Dzsihád szélsőséges szervezet egyik aktivistáját. Őt azonban nem találták meg. A lelőtt férfi nem volt tagja egyik palesztin politikai szervezetnek sem.