Már 104 holttestet emeltek ki a Volgából

2011.07.13. 20:55

A Kujbisevi víztárolón vasárnap elsüllyedt Bulgaria hajóról szerda délutánig 104 halálos áldozatot emeltek ki. A búvárok a hajó minden helyiségét átvizsgálták, de még 25 személyt keresnek. A víztárolón a Volga halad át, kiszélesedve, a két part közötti távolság a tíz kilométert is eléri.

Szergej Ivanov miniszterelnök-helyettes kijelentette: "A Bulgaria katasztrófája a totális felelőtlenség megnyilvánulása koncentrált formában". A katasztrófát után kiderült, hogy a Bulgaria üzemeltetésekor úgyszólván minden szabályt megsértettek.

Szerdán előzetes letartóztatásba helyezték az orosz folyami hajóregiszter vezető szakértőjét, Jakov Ivasovot, akinek szakértői véleménye alapján engedélyezték a hajó üzemeltetését, valamint Szvetlana Injakovát, a végzetes kirándulást szervező Agrorecstur cég vezetőjét.

Az áldozatok hozzátartozóinak a szövetségi költségvetésből 150 millió rubelt különítettek el. A közvetlenül érintett Tatárföld saját költségvetéséből az ottani lakosoknak 23-24 millió rubel egyszeri segély kifizetését kezdte meg szerdán. Ezt a tatárföldi munkaügyi miniszter jelentette be. Hozzátette azonban: a hátramaradottak számára ez abszolút másodrendű dolog most, amikor szeretteik azonosításával és eltemetésével kell foglalkozniuk.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport