Edina
-12 °C
-3 °C

Kevesebb civil ügyet tárgyalna az egyiptomi katonai bíróság

2011.07.17. 10:34
Az Egyiptomot kormányzó hadsereg szombaton megígérte, hogy korlátozza a civilek ügyében eljáró hadbírósági tárgyalások számát.

A fegyveres erők legfelsőbb tanácsa Facebook-profilján ismertetett döntésében jelezte, hogy csak az erőszakcselekmények, rendőri agressziók és fegyveres támadások elkövetőit állítja katonai bíróságok elé.

A katonai kormányzat ezzel az ellenzék egyik fő követelését teljesítette. A civilek ügyének a tárgyalása katonai bíróság előtt elszaporodott, ami az egyik oka annak, hogy az észak-afrikai országban Hoszni Mubarak volt elnök rendszerének bukása óta is folytatódnak a tüntetések, követelve a valós reformok bevezetését.

Pénteken szerte Egyiptomban újólag politikai változásokat követelő tüntetések voltak, a tiltakozók az országot irányító katonai kormányzat lassú reformintézkedéseit kifogásoltak.

Eszám Saraf miniszterelnök, hogy tompítsa  elégedetlenség élét, hétfőn bemutatja új kormányát. Hivatalos médiajelentések szerint leváltják azokat a minisztereket, akik leginkább kötődtek a Mubarak-rezsimhez.