Etelka, Aletta
1 °C
5 °C

Cáfolják, hogy Mubarak kómában van

2011.07.17. 19:26 Módosítva: 2011-07-17 20:06:28

Cáfolta a Hoszni Mubarakot kezelő sarm-es-sejki kórház igazgatója, hogy a volt egyiptomi elnök kómában lenne - közölte az állami televízió.

Előzőleg a februárban elűzött államfő ügyvédje bejelentette, hogy Mubarak elnök állapota hirtelen rosszabbodott és mély kómába esett. "Tájékoztattak Mubarak egészségi állapotának hirtelen rosszabbodásáról, (...) és csak annyit tudok, hogy az elnök mély kómában van" - mondta Farid ed-Díb, aki további részleteket nem közölt.

Hoszni Mubarak egyiptomi elnök februári bukása után a katonai tanács vette át az ország vezetését. Mubarak őrizetbe vétele után a kihallgatásán kisebb szívrohamot kapott, és azóta kezelik a sarm es-sejk-i kórházban. Díb júniusban jelentette be, hogy védencének gyomorrákja van.

A hatalomból elűzött elnök pere augusztus 8-án kezdődik. Mubarakot hatalommal való visszaéléssel és tüntetők meggyilkolásával vádolják. A megbuktatásához vezető tüntetések 18 napja alatt több mint 840-en haltak meg.

Hivatali ideje alatt a volt elnök jó egészségnek örvendett. 2010 márciusában Németországban epehólyagműtétet hajtottak rajta végre, amelyből teljesen felgyógyult.