Zsuzsanna
-4 °C
3 °C

Rövid időre őrizetbe vettek hat embert Oslóban

2011.07.24. 14:53

Egy rövid időre őrizetbe vettek hat embert Oslóban, akiknek otthonát a pénteki támadásokkal összefüggésben kutatták át, azonban nem sokkal később szabadon engedték őket.

A szomszédok szerint szerint fehérneműben vezettek el hat embert vasárnap délelőtt a terrorellenes egységek Osló keleti felében egy házból, ahol a Sky News szerint két konténert vizsgáltak.

A rendőrség közleménye szerint nem találtak robbanószert az átkutatott házban, sem olyan bizonyítékot, amely alapján a hat ember kapcsolatban állt volna a pénteki támadásokkal, írja a Telegraph.

Vasárnap délután 93-ra emelkedett a két támadás áldozatainak száma, miután az Utoyán meglőtt egyik férfi a kórházban belehalt sérüléseibe, jelentette az NRK közszolgálati tévé.

Az oslói robbantással és az Utoya szigetén rendezett mészárlással gyanúsított Anders Behring Breivik azt állította, hogy egyedül követte el tettét.

Sveinung Sponheim norvég rendőrfőnök ugyanakkor azt mondta, hogy a a szigeten a lövöldözést túlélő szemtanúk vallomásai alapján még mindig vizsgálják, hogy egy vagy több lövöldöző végzett-e a fiatalokkal. Azt  mondta, hogy nincs másik gyanúsítottjuk az ügyben, de nem zárták ki, hogy a férfinak lehettek segítői.