Mátyás
-6 °C
1 °C

Két nap alatt három nővel volt Strauss-Kahn?

2011.07.25. 07:56
Továbbra is fenntartja állítását a New Yorki-i szobalány, hogy Dominique Strauss-Kahn (DSK), az IMF volt vezérigazgatója erőszakot követett el rajta; Naffissatou Diallo több mint két hónap hallgatás után a nyilvánosság elé állt, exkluzív interjút adott az ABC News televíziónak és a Newsweek hetilapnak.

"Isten a tanúm rá, hogy az igazat mondom. Szívből. Isten tudja ezt. És ő (DSK) is tudja ezt" - mondta Nafissatou Diallo, aki megismételte, hogy a volt IMF-vezér erőszakot követett el rajta a New York-i Sofitel 2806-as szobájában.

000 Was4061908

A DNS-nyomok alapján a rendőrség megállapította, hogy valóban történt nemi aktus a szobában. Strauss-Kahn védői szerint a nő beleegyezett a közösülésbe. Nafissatou Diallo az interjúiban szinte semmi olyat nem mondott, amely a bírósági eljárással kapcsolatban ne vált volna ismertté. A szobalány kijelentette, hogy sohasem akart a nyilvánosság el állni, de a történtek után nem maradt más választása.

DSK védői szerint a nő nem akar mást, mint védencük ellen hangolni a közvéleményt a folyamatban lévő eljárással kapcsolatban.

A szobalány ügyvédje, Kenneth Thompson az ABC Newsnak kijelentette, hogy polgári peres eljárást kívánnak indítani Dominique Strauss-Kahn ellen.

A nő a Newsweek honlapján vasárnap ismertetett interjúban megismételte, hogy május 14-én kétszer is beszólt az általa már üresnek hitt szobába, amikor a meztelen DSK előbukkant. A szobalány azt állította, hogy elnézést kért, és el akart menni, ám a bankár fogdosni kezdte és orális szexre kényszerítette.

A Strauss-Kahnnál sokkal magasabb szobalánynak az incidensről adott igen részletes és plasztikus beszámolójában új elem, hogy azért nem akarta megütni a tamadóját és sérülést okozni neki, mert attól félt, hogy elveszítheti az állását. Diallo azt állította, hogy látta támadóját távozni a szállodából az incidens után, aki ekkor megbámulta őt. A nő azt mondta: azért kezdett el ismét takarítani az állítólagos támadás után, hogy megnyugodjon.

Megismételte, hogy feljebbvalói vonakodva vették tudomásul, hogy mi történt vele, amikor panasszal fordult hozzájuk, és csak egy órával később értesítették a rendőrséget. Az orvosok öt órával az incidens után azt állapították meg, hogy a nemi szerve vörös volt a szorítástól. Diallo másnap, a televízióból tudta meg, hogy támadója akár Franciaország következő elnöke is lehet, ezért attól rettegett, hogy meg fogják gyilkolni.

A Newsweek, amely részletesen beszámolt Diallo hamis vallomásairól és alvilági ismerőseiről is, megjegyezte, hogy a világ a mai napig nem ismeri Dominique Strauss-Kahn verzióját arról, hogy mi is történt a 2806-os szobában. A lap a Le Point francia magazint idézte, amely szerint a volt IMF-vezér elmondta feleségének, hogy a New York-i Sofitelben két nap alatt három nővel közösült.

Naffissatou Diallo a Newsweeknek azt mondta, hogy szeretne ismét szállodában dolgozni, de ezúttal nem szobalányként, akit váratlan meglepetések érhetnek, hanem a mosodában.