36 halottja van az esőnek Dél-Koreában

2011.07.27. 23:55
Áradások és földcsuszamlások vannak a heves esőzések miatt Dél-Koreában: két hotelt is elvitt a sárlavina a fővárostól 85 kilométerre keletre. Két nap alatt 400 milliméter eső esett.

Legkevesebb 36 ember vesztette életét szerdán Dél-Koreában a heves esőzések okozta áradásokban és földcsuszamlásokban.

Cshuncshon városában, a fővárostól, Szöultól 85 kilométerre keletre négy épületre, köztük két kisebb szállodára zúdult sárlavina.

A helyi média szerint 35 diák és mintegy 40 turista volt a két hotelban. A mentőcsoportok 13 holttestet találtak az épületek romjai alatt. Mintegy kéttucatnyian megsérültek. A halottak közül hatan a helyi általános iskolában önkéntes munkát végző diákok voltak, akiknek szállását a sár és a törmelék elárasztotta. A térségben két napja megállás nélkül esik az eső, ami meglazította a talajt, földcsuszamlást okozva.

Szöultól délre 17-en haltak meg egy földcsuszamlás következtében. A fővárostól 30 kilométerre délkeletre, Kongjangnál és a várostól északra 3-3 halálos áldozatot követelt az ítéletidő.

Az elmúlt két napban csaknem 400 milliméter csapadék esett a dél-koreai fővárosban és környékén. Meteorológusok szerint további 250 milliméter csapadékra lehet számítani. Szöulban teljes a káosz, a vonatok nem járnak, az utakat elárasztotta a víz, a metróállomások úszómedencékké váltak.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport