Sárlavina temetett el kilenc embert Dél-Koreában

2011.07.27. 06:50
Heves esőzések okozta földcsuszamlás temetett maga alá több épületet szerdára virradóra egy dél-koreai üdülővárosban, kilenc ember halálát okozva.

A fővárostól, Szöultól 85 kilométerre keletre található Csuncseonban négy épületre, köztük két kisebb szállodára zúdult sárlavina. A helyi média szerint ekkor 35 diák és mintegy 40 turista volt a két hotelban. A mentőcsoportok eddig kilenc holttestre bukkantak az épületek romjai alatt, de folytatódik a kutatás az eltűntek után. Mintegy kéttucatnyian megsérültek. A halottak közül hat a helyi általános iskolában önkéntes munkát végző diák volt, akiknek szállását a sár és a törmelék elárasztotta.

A térségben két napja szakadatlanul esik az eső, ami meglazította a talajt, földcsuszamlást okozva. Az elmúlt 48 órában több mint 250 milliméter csapadék esett a városban.

Szöulban öten haltak meg egy földcsuszamlás következtében, egy gyermek pedig eltűnt. Az elmúlt 17 órában csaknem 400 milliméter eső esett a fővárosban, és meteorológusok szerint további 250 milliméter csapadékra lehet számítani. Szöulban teljes a káosz, a vonatok nem járnak, az utakat elárasztotta a víz, a metróállomások pedig úszómedencékké váltak.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport