Gerzson
4 °C
8 °C

Leállították a holttestek keresését Utoyánál

2011.07.28. 17:25

Johan Fredriksen rendőrfőkapitány csütörtök délután bejelentette, hogy befejezték Anders Behring Breivik áldozatainak keresését Utoya szigetén. Ezzel egy időben grúz illetékesek közölték, hogy a sziget közelében megtalálták a grúz diák, Tamta Liparteliani holttestét, ő volt az utolsó, akit a hatóságok még kerestek, írja a Guardian.

Tamta Liparteliani szülei a grúz külügy embereivel nemrég Norvégiába érkeztek, akkor még abban bízva, hogy élve találják meg az eltűnt lányt. Nino Kalandadze külügyminiszter-helyettes azonban közölte, a lány holttestét találták meg a tó fenekén, hátulról találták el az ámokfutó lövedékei.

A norvég hatóságok minden nap este hatkor teszik ki az aznap azonosított áldozatok neveit.

A rendőrség pénteken újra kihallgatja Breiviket, de azt nem közölték, hogy most mit akarnak megtudni. Breivik már beismerte tettét, ugyanakkor nem tartja magát bűnösnek, mert szerinte háború folyik, és ő csak a nyugatot akarja megvédeni. Breiviket a rendőrség egyszer már hét órán keresztül faggatta a vérengzés utáni napon. Breivik azóta magánzárkában van, csak az ügyvédeivel érintkezhet.

A rendőrség szerint az oslói robbantás óta egyébként több bombáról szóló fenyegetést is kaptak, de ezek komolytalanok voltak, ilyenkor normális, hogy néhányan újabb pánikot akarnak kelteni.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!