Erős földrengés rázta meg Japánt

2011.07.31. 07:09

A Richter-skála szerint 6,5-es erejű földrengés helyi idő szerint hajnali négy óra előtt pár perccel következett be. Epicentruma Fukusima prefektúra magasságában a Csendes-óceánon volt, fészke pedig mintegy 40 kilométeres mélységben - közölte a japán meteorológiai szolgálat.

Szökőárriadót nem adtak ki. Különösen erősen érződött a föld mozgása Fukusima, Ibaraki, Totigi, Ivate és Mijagi prefektúrában, valamint a sziget középső területének egyes részein, ideértve Tokiót, Tiba és Kanagava prefektúrát. A fővárosban észrevehetően megmozdultak a magas épületek.

A fukusimai atomerőművet üzemeltető Tepco cég közölte, hogy a földrengés nem okozott károkat, az áramellátásban nem voltak kimaradások.

Idén március 11-én egy 9-es erejű földrengés és az azt követő szökőár letarolta Honsú északkeleti részét, és súlyosan megrongálta a fukusimai atomerőművet. Több mint húszezren haltak meg vagy tűntek el nyomtalanul, az anyagi károk mértéke pedig több százmilliárd dollárra rúg.

Japán négy tektonikus lemez találkozásán fekszik. A világon regisztrált legerősebb földrengések több mint húsz százaléka jut minden évben Japánra

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport