Gusztáv
-4 °C
1 °C

Felhőszakadás áztatta el Északkelet-Angliát

2011.08.06. 19:10

Rengeteg eső zúdult Északkelet-Angliára szombaton, több helyen a házakat is elárasztotta a hirtelen, nagy mennyiségben lehullott csapadék. A BBC szerint a helyzet Darlington, Durham, Consett és Northumberland egyes részein a legkritikusabb, itt sok házat is elöntött a víz. A tűzoltók szerint komoly a helyzet, de eddig még nem érkezett jelentés sérültekről. Eddig két olyan esetről tudnak, ahol villám csapott egy épületbe.

Northumbriában a rendőrség közölte: főként mellékutakat érintett a heves esőzés. A környezetvédelmi hivatal arra figyelmeztetett, hogy további 50 milliméter csapadék várható szombat éjjel Anglia északkeleti részén. A hivatal folyamatosan figyeli a folyók vízállását Durham megyében és Northumberlandben.

A helyieket, különösen az úton lévőket, óvatosságra intették, és mint a hivatal szóvivője közölte: fel kell készülni az esetleges vészhelyzetekre. A folyamatosan zuhogó eső miatt a 64. percben 0-0 állásnál félbe kellett szakítani a Newcastle United barátságos mérkőzését a Fiorentina csapatával.