Botond, Mózes
EUR 384,76 Ft
USD 369,11 Ft
12 °C
29 °C

Hajóbaleset a Comore-szigeteknél, ötven halott

2011.08.09. 19:15

Legalább ötven ember fulladt bele a viharos tengerbe a Comore-szigeteknél kedden, miután az őket szállító komp a parttól 3 kilométerre zátonyra futott és felborult, jelentette be az Indiai-óceán legkisebb szigetcsoportján található szövetségi köztársaság főügyésze. A szerencsétlenül járt hajó fedélzetén több mint százan utaztak, szemtanúk szerint a jármű tömve volt emberekkel. A komp azért ütközött a part menti szikláknak, mert mindkét motorja leállt. "Eddig ötven holttestet hoztak a felszínre, de az elsüllyedt roncsban rekedt áldozatokat csak akkor fogják tudni kihozni, ha elcsitult a tenger" – mondta az ügyész.

Egy túlélő, Ali Abdu Musza szerint a bajba jutott komp a motor leállása után riasztotta a parti őrséget, de nem érkezett segítség. Muszának úgy sikerült túlélnie a szerencsétlenséget, hogy néhány utastársával együtt a partra úszott. Állítólag körülbelül 60 túlélőt szállítottak kórházba a hatóságok.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport