Sára, Márió
2 °C
6 °C

Pakisztáni rendőröket öltek merénylők, hét halott

2011.08.11. 06:30 Módosítva: 2011-08-11 08:41:32

Pokolgép robbant fel csütörtök reggel egy rendőröket szállító busz mellett az északnyugat-pakisztáni Pesavár városában, a támadásban öten meghaltak, és többtucatnyian megsebesültek - közölte egy helyi rendőrségi illetékes.

A halálos áldozatok közül négyen rendőrök voltak. A sebesültek közül többen válságos állapotban vannak. Az ismeretlen támadók egy rakás gyümölcs alá rejtették a pokolgépet, és távirányítással robbantották fel, amikor elhaladt mellette a rendőröket szállító busz. Egyelőre senki sem vállalta magára a merénylet elkövetését.

Alig egy órával a rendőrök elleni merénylet után egy burkába öltözött nő öngyilkos merényletet követett el  a város központjában. A 25 évesnek mondott öngyilkos egy rendőrségi ellenőrzőpont közelében hozta működésbe a testére erősített, robbanóanyagokkal teli mellényt. A merényletben az elkövetővel együtt két ember halt meg, egy rendőr pedig megsebesült. A hatóságok szerint a két támadás összehangolt lehetett.

Pesavár egy olyan pakisztáni törzsi terület közelében fekszik, ahol tálib lázadók, illetve az al-Kaida terrorszervezet fegyveresei tevékenykednek. Az elmúlt években a városban számos pokolgépes támadás történt, többségük rendőröket vett célba.