Kompbaleset Horvátországban

2011.08.17. 21:28 Módosítva: 2011.08.17. 21:32

Több fürdőző is megsérült szerda este a horvátországi Jablanacban, amikor a partnak futott a menetrend szerint Rab-szigetre közlekedő komp, de magyar sérültekről egyelőre nincs információ.

A horvát tengeri, közlekedési és infrastrukturális minisztérium azt közölte: a baleset 18 óra után néhány perccel történt. A horvát katasztrófavédelmi szervezet első jelzése szerint a parton tartózkodók közül négyen könnyebben sérültek meg, őket Senj egészségügyi központjába szállították.

A Barbat nevű komp a Rab-szigeti Misnjakból menetrend szerint haladt Jablanac kikötője felé, amikor a hajó váratlanul irányíthatatlanná vált, ezért a parton lévőket a hajókürttel próbálták figyelmeztetni.

Horvát lapok internetes oldalainak beszámolói szerint összesen kilencen sérültek meg, többen közülük sokkot kaptak az ijedtségtől. Két felnőtt szenvedett jelentősebb sérülést, egy ötéves kislány pedig agyrázkódást, ezért őt a fiumei (Rijeka) kórházba szállították tovább. A kompon senkinek nem történt baja.

Magyar József, a zágrábi magyar nagykövetség első beosztottja elmondta: a követség nem tud magyar sérültről, ilyen jelzés egyelőre nem érkezett.

A horvát közszolgálati televízió úgy tudja, hogy a járatokat üzemeltető Rapske Plovidbe társaságnak a legnagyobb és egyben legmodernebb hajója a most balesetet szenvedett Barbat.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport