Gumibottal ütötték a tüntetőket Madridban

2011.08.19. 06:45
A spanyol rendőrség gumibotütésekkel feloszlatott csütörtök este Madrid központjában egy újabb pápaellenes tüntetést.

Körülbelül száz rohamrendőr és húsz rendőrségi furgon már korábban körbevette a Puerta del Sol teret, mert ott – az előző estéhez hasonlóan – ismét összegyűltek tüntetők, ezúttal százötvenen. Ezáltal a rendőrök kordont vontak a demonstrálók és a Katolikus Ifjúsági Világtalálkozó résztvevői között.

A rendőrség felszólította a tüntetőket, hogy oszoljanak szét, de ők együtt elindultak a térről egy utcán. Ekkor a rendőrök elkezdtek ütni több demonstrálót, akik közül egyesek a földre estek.

Egy 30 éves, vérző könyökű tüntető elmondta, hogy ötször-hatszor megütötték.

Nem sokkal korábban ért véget a Cibeles téren az az ünnepség, amelynek keretében a világtalálkozó résztvevői fogadták XVI. Benedeket. A szervezők arra kérték a zarándokokat: ezen az estén ne menjenek el az onnét csupán néhány száz méterre lévő Puerta del Sol térre, hogy ne ismétlődjenek meg az előző napi incidensek, amelyek során a tüntetők és a világtalálkozó résztvevői többször inzultálták egymást, majd a demonstrálók összecsaptak a rendőrökkel, és tizenegy ember megsebesült.

A felhívás ellenére néhány zarándokcsoport megközelítette a Puerta del Solt, és összetalálkozott tüntetőkkel. Szórványosan ismét voltak közöttük inzultusok.  • Tippek
  • Hírek