Érkezik az Irén hurrikán az USA-ba

MTI/Index
2011.08.26. 11:22

Rendkívüli állapotot hirdetett ki a közeledő Irén hurrikán miatt Észak-Karolina államban Barack Obama amerikai elnök csütörtökön, közölte a Fehér Ház sajtóirodája.

A hármas erősségű, óránkénti 185 kilométeres széllökések által kísért vihar középpontja vasárnap hajnali kettő körül éri el Ocean City partjait, ahol a lakókat evakuálják. Ezenkívül összesen hat, part menti államban (Delaware, Maryland, Virginia, New Jersey, New York, Észak-Karolina) rendeltek el rendkívüli állapotot a BBC szerint.

Az Irén csütörtökön érte el a Bahamákat, és közeledik a keleti part felé, ahol Észak-Karolina lesz az első hely, amelyet érint. Az alacsonyan fekvő területeken élőknek javasolták, hogy hagyják el otthonaikat a hétvégére. Delaware, Maryland, New Jersey és Észak-Karolina egyes területein pedig kitelepítik az embereket. A haditengerészet a Délkelet-Virginiában állomásozó hatvannégy hajóját irányította biztonságosabb vizekre.

Az Egyesült Államokban komolyan veszik az Irén érkezését, az emberek élelmiszert, benzint halmoznak fel, és igyekeznek biztonságba helyezni ingóságaikat. A hurrikán ötvenmillió embert érinthet. Obama elnök pedig szükség esetén szövetségi forrásokat biztosít majd a katasztrófa következményeinek elhárítására.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla